Bazinele de înot și piscinele din țară au fost închise după ce acestea au devenit adevărate focare de infecție cu coronavirus, dar cu unele excepții.

O decizie în acest sens a fost luată ieri, 31 iulie, de către autorități, transmite emedicina.md.

Excepție fac doar bazinele sportive, autorizate pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor sportive prin ordinul intern al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil, în funcție de nivelul de corespundere a entității sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire și control a infecției COVID-19.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției solicită proprietarilor și administratorilor zonelor respective, să se conformeze, până în momentul în care autoritățile vor decide reluarea activităților.

„Angajații poliției vor monitoriza respectarea măsurilor stabilite de autorități, pentru a informa oamenii despre riscurile la care se expun și pentru a preveni unele incidente.

Precizăm că toate încălcările depistate, vor fi documentate în modul corespunzător.

Mizăm în continuare pe responsabilitatea fiecărui cetățean să manifeste respect și solidaritate pentru cei din prima linie”, se arată într-un comunicat.

Sursa:

Un site ce merită de citit

Emedicina Portal de Știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin