Ce spune Budăi despre majorarea salariilor pentru parlamentari. Ministrul Muncii, Marius Budai, spune că salariile demnitarilor nu au crescut și poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu a fost fermă „Nu se va vota”. Acest lucru vine după ce toți senatorii PSD, PNL și AUR au votat pentru majorarea salariilor tuturor demnitarilor.

Întrebat de ce senatorii PSD au votat creșterea salariilor demnitarilor, care în anumite cazuri ar urma se se majoreze chiar și sume care depășesc 2.000 de lei, ministrul Muncii, Marius Budăi spune: „A fost o discuție pe un amendament pe care eu personal nu l-am văzut la Senat. Am văzut poziția foarte clară a lui Marcel Ciolacu care a spus foarte clar. Deci, la momentul actual, astăzi când vorbim, demnitarii nu au salariile crescute și nici nu le vor avea”.

Ministrul spune că românii au fost informați „eronat voit” de alți politicieni despre faptul că demnitarii și-au majorat salariile. În realitate, acest lucru s-a întâmplat la Senat. Pentru ca legea să între în vigoare are nevoie de votul Camerei Deputaților care este for decizional.

Ce spune Budăi despre majorarea salariilor pentru parlamentari

Întrebat de ce senatorii PSD au votat „pentru” majorarea salariilor tuturor demnitarilor, Marius Budăi, spune: „Nu mă întrebați. Eu nu sunt senator. Sunt deputat. Adevărul este unul. Astăzi nu avem majorate salariile și nu le vom avea nici în viitorul apropiat.

Klaus Iohannis a criticat decizia senatorilor de majora salariile demnitarilor în condițiile în care România trece prin mai multe crize suprapuse, iar românilor li se spune să facă economii:

„Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de astfel de creșteri salariale. Putem să rămânem mai spre urmă”, a declarat Klaus Iohannis.

Social-democrații precizează că vor propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțională, la sesizarea USR, a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariilor demnitarilor.

Articolul Ce spune Budăi despre majorarea salariilor pentru parlamentari: „Demnitarii nu au salariile crescute și nici nu le vor avea” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Camelia