Kane Tanaka, care a învins de două ori cancerul, care a trecut prin două pandemii globale și care mărturisește, sincer, că iubește băuturile gazoase, va purta flacăra olimpică la trecerea prin orășelul Shime, prefectura Fukuoka.

Familia îi va sta alături cu un cărucior cu rotile pregătit, însă ”supercentenara”, care a primit cadou o pereche nouă de încălțăminte sport, de ziua ei, în ianuarie, speră să parcurgă singură cei 100 de metri.

Kane va depăși precendentul record mondial în ceea ce privește vârsta purtătorilor torței olimpice.

În 2016, înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, onoarea i-a revenit Aidei Gemanque, din Brazilia, care avea 106 ani.

Venerabila domană Tanaka, care e ”puțin” mai tânără decât Jocurile, care au debutat în 1896 are patru copii, cinci nepoți și opt strănepoți.

Kane Tanaka locuiește acum într-un azil de bătrâni. Familia nu a putut să o viziteze de 18 luni din cauza pandemiei Covid-19.

Vizitată de echipa CNN, femeia a spus ii place matematica și face exerciții pentru a-și menține mintea ascuțită.

Japonia are peste 80.000 de centenari, conform Ministerului Sănătății, Muncii și Bunăstării din țară.

În 2020, una din 1.565 de persoane avea peste 100 de ani, iar mai mult de 88% dintre ele erau femei.

În Japonia, femeile au o speranță de viață de 87,45 de ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbați, au arătat cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020.

În 2019, Cartea Recordurilor a certificat-o pe Tanaka ca fiind cea mai în vârstă persoană.

Recordul pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată este deținut de o franceză, care a murit la vârsta de 122 de ani.

Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo, amânate cu un an din cauza coronavirusului, se vor desfăşura între 23 iulie și 8 august 2021.

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin