Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea a acceptat invitația Andreei Marin de a fi oaspete special în cadrul unei gale unde au defilat 12 modele de viață prin atitudinea lor în fața dizabilitații. Fostul primar al Capitalei nu s-a lăsat încorsetat de rigorile funcției și a vorbit într-un interviu acordat pentru CIAO.RO despre vulnerabilități, credința în Dumnezeu, dar și despre cum se menține într-o formă de invidiat!

Reporter: Sunteți alături de Andreea Marin la Gala Atipic Beauty 2022, un eveniment cu mare încărcătură emoțională…

Nu pot să răspund “Nu” Andreei Marin, suntem prietene și colege foarte vechi. Am lucrat în Televiziunea Publica amândouă, am susținut-o în toate proiectele sale. Și ea a fost alături de mine în momente de viață mai dificile. Și orice alt program aș avea îl las deoparte când vine vorba despre proiectele Andreei Marin. Iar mai ales această Gală, Atipic Beauty, pe care o urmăresc și o susțin de mulți ani, de când a început.

Este un eveniment deosebit, aș putea să spun că este evenimentul anului. Pentru că el ne învață să fim puternici, să fim optimiști, să avem încredere în Dumnezeu. Să nu considerăm că după un eveniment de viață major cum poate fi un accident, de exemplu, viața se termină, viața se sfârșește.

Acești tineri, pentru că în special sunt tineri, femei și bărbați, ne dau o foarte importantă lecție de viață, de moralitate, de tărie, de demnitate umană. Și trebuie să-I sprijinim, chiar ei să fie un exemplu și pentru alte persoane din țară sau din întreaga lume, care trec printr-o astfel de experiență, pentru mulți, traumatizantă.

Gabriela Firea, impresionată de motivația unor victime ale accidentelor rutiere

Se întâmplă să pleci de la astfel de evenimente… afectată, să spunem…

Foarte mult. Și în cazurile celorlalte participări, și acum deja, uitandu-mă în sală, sunt foarte impresionată. Sunt răvășită, și-mi dau seama că poate de multe ori ne supărăm din nimicuri și suntem afectați. Mulți tineri intră chiar în depresii pentru că au nemulțumiri la job sau poate în cuplu.

Dar nu-și dau seama cum ar fi să aibă o viață în care să nu se mai poată folosi de mâini, de picioare, de aparatul lomotor. Și să nu mai poate să-și îndeplinească toate visele, ci doar o parte din vise.

Am fost, de asemenea, impresionată și de cazurile tinerilor care și-au refăcut viața, după un accident traumatizant. S-au căsătorit, au copii… Este, repet, o lecție impresionantă despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi.

Pe care poate noi nici nu ne-am descoperit-o, nici nu o cunoaștem, nici nu știm exact cum am putea să reacționam. Întotdeauna plec emoționată de la astfel de evenimente, în special de la Gala Atipic Beauty.

”Sunt și emotivă, am lacrimi în ochi…”

Sănătatea este cea mai importantă…

Cel mai important este să fim sănătoși. Și, de asemenea, este foarte important să dăruim, din puținul sau multul nostru, celorlalți. Pentru că, dacă nu ar fi existat astfel de evenimente în care situația unor tineri aflați acum în scaun cu rotile să fie prezentată poate că oamenii nu ar fi fost atât de impresionați.

Dar aduși pe o scenă, în cadrul unui eveniment cu atât de multe personalități, la Palatul Parlamentului, sunt convinsă că se trage un mare semnal de alarmă. În primul rând asupra prețuirii acestor oameni, recunoașterii drepturilor lor. Și ajutorării pe cât posibil ca viața lor să fie ceva mai ușoară.

Ești un om credincios, te implicit în astfel de campanii, evenimente… însă nu ai prea vorbit despre aceste fapte bune…

Pentru că nu neapărat că nu-mi place, dar sunt și emotivă. Am lacrimi în ochi și nu neapărat că apăr imaginea unei femei dure. Pentru că nu mă consider o femeie dură. Acum câțiva ani, când eram primar, nu trebuia să las la suprafață sentimente să spunem prea, prea, prea emoționante și emotive din partea mea.

Gabriela Firea: ”Mă străduiesc să eman optimism”

Acum, ca ministru al familiei pot să le las la suprafață. Pentru că familia ce înseamnă? În primul rând iubire, înțelegere, emoție…

Cum te întreții? Cei prezenți te admiră de când ți-ai făcut apariția la gală…

Asta i-am spus eu Andreei Marin: Tu nu îmbătrânești niciodată. Arată senzațional și chiar foarte bine și la chip, și la corp. Cred că totul vine din interior în primul rând. Oricâte cure de slăbire am face sau orice creme am folosi, dacă în interior ești mâhnit, nemulțumit și emani energie negativă, în mod evident se va vedea pe chipul tău, pe comportamentul tău.

Dacă în interior este luminos automat crezi că emani o energie pozitivă. Mă străduiesc cel puțin, nu-mi iese de fiecare dată, să eman totuși un sentiment de optimism față de cei din jur.

Articolul Ministrul Gabriela Firea și-a pus sufletul pe tavă și și-a recunoscut vulnerabilitățile: ”Nu apăr imaginea unei femei dure, sunt și emotivă” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Maria