Peste 90% dintre pacienții cu coronavirus au avut o infecție concomitentă, pneumococ în majoritatea cazurilor.

Despre aceasta a declarat vineri academicianul Nikolai Briko, la Universitatea Sechenov și șeful echipei de epidemiologi ai Ministerului rus al Sănătății, transmite emedicina.md cu referire la newsweek.ro.

Potrivit expertului, în cadrul studiului s-a mai constatat că mortalitatea de COVID-19 în rândul celor inoculați împotriva gripei este mai mică decât în cazul celor neinoculați.

„Dacă un pacient are gripă, pneumococ și infecția cu coronavirus în același timp, severitatea bolii este mult mai puternică. Rata de mortalitate în rândul celor vaccinați antigripal  este mai mică”, a adăugat Briko.

Conform celor mai recente statistici, aproximativ 115,7 milioane de persoane au fost infectate la nivel mondial și au fost raportate peste 2,5 milioane de decese.

Până în prezent, 4.301.159 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Rusia, cu 3.885.321 de pacienți care s-au recuperat și 88.285 de decese la nivel național.

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin