Un pacient din trei internați cu COVID-19 în spitalele din Marea Britanie a murit, după cum arată un nou studiu, publicat în această țară. De asemenea, mai puțin de jumătate dintre pacienții conectați la un ventilator au supraviețuit.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Edinburgh, Universitatea din Liverpool și Imperial College din Londra și a analizat date privind 16.749 de pacienți infectați cu COVID-19 din 166 de spitale britanice, în perioada 6 februarie – 18 aprilie, informează CNN, transmite emedicina.md cu referire la gandul.ro.

Potrivit rezultatelor, 49% dintre pacienți au fost externați, 33% au murit și 17% au continuat să primească îngrijiri medicale și după terminarea studiului.

De asemenea, potrivit aceluiași document, dintre pacienții conectați la un ventilator, 53% au decedat, 27% au rămas în spital, iar 20% au fost externați.

Totodată, cercetătorii au descoperit că, pe lângă comorbiditățile precum bolile de plămâni, de inimă sau de rinichi, și sexul masculin, dar și obezitatea sunt factori ce pot duce la moartea pacienților.

Motivul ar putea fi acela că persoanele obeze au o capacitate pulmonară redusă, iar țesutul adipos de sub piele și din jurul organelor ar putea contribui la o reacție exagerată a sistemului imunitar, potrivit cercetătorilor.

Marea Britanie a înregistrat peste 165.000 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar peste 26.000 de oameni au decedat din cauza COVID-19 în această țară.

Sursa:

Un site ce merită de citit

Emedicina Portal de Știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin