Începând cu 16 ianuarie 2021, Irlanda va solicită tuturor pasagerilor să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR COVID-19, care trebuie făcut cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

Pasagerii vor prezența dovezile rezultatului lor negativ sau nedetectat înainte de a urcă în avion și vor fi obligați să facă același lucru către agenții vamali din aeroportul din Dublin, transmite emedicina.md cu referire la banidincer.ro.

Toți pasagerii, care vor călători din zonele roșii și gri – așa cum sunt ele definite de UE – și din toate țările și regiunile din afară Europei, vor fi nevoiți să-și restricționeze circulația timp de 14 zile după intrarea în Irlanda.

Măsură izolării se poate anula dacă pasagerii primesc un rezultat negativ / nedetectat la un al doilea test PCR COVID-19 făcut după 5 zile de la intrarea în Irlanda.

Excepție de la această măsură vor face toți pasagerii care ajung în Irlanda din Marea Britanie și Africa de Sud.

Aceștia vor fi nevoiți să stea în izolare 14 zile chiar dacă vor face un al doilea test.

Pasagerii aflați în tranzit prin Irlanda nu sunt obligați să furnizeze dovezi ale unui test COVID-19 negativ sau nedetectat, cu mențiunea că nu trebuie să părăsească zona de tranzit din aeroport.

Copiii cu vârstă sub 6 ani sunt scutiți de aceste cerințe, la fel și lucrătorii din transportul internațional.

știri.md

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin