Congresul SUA a început miercuri dimineaţa dezbaterile cu privire la punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, acuzat că a încurajat asaltul asupra Capitolului la Washington care s-a soldat cu cinci morţi, relatează AFP.
 

Votul asupra actului de acuzare este aşteptat să aibă loc în jurul orei 15:00 (20:00 GMT) în Camera Reprezentanţilor. Rezultatul votului este unul aşteptat, întrucât democraţii deţin majoritatea în Cameră.

Acesta vot va marca deschiderea formală a procedurii de impeachment împotriva celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, primul din istorie care va fi pus sub acuzare de două ori în Congres.

Preşedintele Donald Trump, care mai are doar opt zile din mandatul la Casa Albă, a estimat marţi că nu există nicio şansă să fie demis şi a făcut apel la calm în prima sa deplasare în ţară după asaltul asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, notează AFP. AGERPRES/(AS – autor: Violeta Gheorghe, editor: Florin Ştefan, editor online: Gabriela Badea)

 

Citeşte şi:

 

* SUA: Vicepreşedintele Mike Pence a refuzat să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei 

 

* VIDEO SUA: Preşedintele Donald Trump consideră că nu sunt şanse să fie demis 

 

* Secretarul de stat Mike Pompeo anulează deplasarea la Bruxelles în contextul votului de punere sub acuzare a preşedintelui 

 

* Trump susţine că declanşarea noii proceduri de impeachment provoacă o “imensă furie”, dar afirmă că nu vrea violenţă 

 

* SUA/Procedură de destituire: Democraţii au depus actul de acuzare împotriva lui Trump 

 

* LIVE UPDATE VIDEO Congresul SUA, reunit pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale; asalt asupra Capitoliului

Sursa:

Prima pagina


Author: