Dezvoltatorii ruși ai vaccinului Sputnik V au propus joi ca AstraZeneca să combine vaccinul său experimental cu cel rusesc pentru a-i spori eficacitatea.

Rusia a declarat că vaccinul său Sputnik V este 92% eficient în protejarea persoanelor de COVID-19, conform rezultatelor studiilor intermediare, în timp ce AstraZeneca a declarat că vaccinul său COVID-19 a fost eficient în proporție de 70% în studiile esențiale și ar putea fi eficient până la 90%, transmite emedicina.md cu referire la newsweek.ro.

„Dacă se urmărește un nou studiu clinic, vă sugerăm să încercați un regim de combinare a vaccinului AZ cu vaccinul vector adenoviral uman Sputnik V pentru a spori eficacitatea”, au propus dezvoltatorii vaccinului rusesc pe contul de Twitter.

„Combinarea vaccinurilor se poate dovedi importantă pentru revaccinări.”

AstraZeneca a declarat că va avea până la 200 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului 2020.

Vaccinul dezvoltatorului britanic este considerat a fi unul dintre cele mai mari speranțe pentru multe țări în curs de dezvoltare, datorită prețului mai ieftin și capacității sale de a fi transportat la temperaturi normale de frigider.

Cu 2.187.990 de infecții, Rusia este pe locul al patrulea cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume, după Statelor Unite, India și Brazilia.

newsweek.ro

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin