Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut demiterea președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui al membru al directoratului CE, Marius Negru, în urma accidentului produs în cariera Jilț și soldat și trei morți și zece răniți. „Solicit în acest moment eliberarea din funcție al lui Daniel Burlan”, a transmis Popescu. Declarația a fost făcută de membrul Executivului, când a anunțat concluziile raportului Corpului de control, el spunând că este inadmisibil să fie folosite mașini vechi de peste 40 de ani.

„Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții precum și celor care au întocmit acele caiete de sarcini. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră. Este clar că activitatea de protecție a muncii a existat poate doar formal. Am solicitat prin raport eliberarea din funcție a coordonatorului de protecția muncii”, a mai spus Popescu.

Ministrul Energiei a ținut să specifice că „responsabilitățile în cadrul tragicului accident sunt în curs de verificare de organele de cercetare penală”, „noi facem o cercetare administrativă, nu penală”.

Burlan afirmase după accidentul de la mina din Gorj că el „nu poate fi de vină” pentru tragedie și că nu își va da demisia.

Negru este apropiat de șeful CJ Gorj, Cosmin Popescu (PSD). Aceesta din urmă a solicitat demiterea lui Popescu, după tragedia de la cariera Jilț Sud.

Cosmin Popescu, solicită demiterea ministrului Energiei, după tragedia de la CE Oltenia. „Virgil Popescu, demisia! Eşti inuman! Politeţurile şi respectul nu îşi mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre şi târăşte prin mocirlă durerea salariaţilor şi a familiilor celor decedaţi, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aş fi la fel de lipsit de umanitate şi de scrupule, aş spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicaţii pentru morţii din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL şi sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranţă, explicaţii! Am fi fost măcelăriţi în spaţiul public, huliţi şi înjuraţi de sute de oameni aduşi cu autocarele la proteste”, a scris Cosmin Mihai Popescu, duminică pe Facebook.

Și liderul PSD Gorj a cerut demisia sau demiterea ministrului Energiei. „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.

În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numară 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

The post Se cere schimbarea șefului CEO appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *