Partidul Laburist din Israel l-a ales duminică pe Merav Michaeli drept noul său preşedinte, transmite dpa.

Conform informaţiilor apărute în presa israeliană, fostul jurnalist în vârstă de 54 de ani a obţinut peste 77% din voturile exprimate.

 

?? ???? ??? ???? ??? ?? ????. ??? ??????. pic.twitter.com/Tn65CLWN5V— Merav Michaeli ??? ?????? (@MeravMichaeli) January 24, 2021

 

Merav Michaeli aparţine aripii de stânga a partidului şi este un susţinător puternic al drepturilor femeilor şi muncitorilor.

Liderul anterior, Amir Perez, nu a mai participat la alegerile interne. Aproximativ 37.000 de membri de partid şi-au putut exprima votul.

Acest partid cu un trecut bogat, care a dat şefi de guvern precum Yitzhak Rabin, Shimon Peres şi Ehud Barak, este acum una din formaţiunile politice mai mici care trebuie să lupte pentru a depăşi pragul de 3,25% necesar pentru a accede în parlament (Knesset).

Precursorul Partidului Laburist a fost principalul partid de guvernământ timp de zeci de ani după înfiinţarea Israelului în 1948.

Noi alegeri parlamentare sunt programate pe 23 martie, pentru a patra oară în ultimii doi ani.

În cel mai recent scrutin, care a avut loc în martie 2020, Partidul Laburist a participat în cadrul unei alianţe cu partidele Gesher şi Merez, împreună reuşind să obţină şapte din cele 120 de mandate de parlamentar.

După alegeri, Partidul Laburist a fost de acord să se alăture guvernului de coaliţie condus de premierul Benjamin Netanyahu şi principalul său adversar, Benny Gantz. Doar deputatul Merav Michaeli a refuzat, la acel moment, să facă parte din această coaliţie controversată. AGERPRES/(AS – autor: Raluca Anghel)

 

Sursa foto: (c) Merav Michaeli/twitter

Sursa:

Prima pagina


Author: