Bombardamentele rușilor continuă și în ziua 334 de război. A fost atacată iar regiunea Donețk, patru persoane fiind rănite.

Rușii trimit întăriri în Herson, a anunțat Statul Major al Ucrainei. Trupele au sosit în așezările Vinohradove și Brilivka echipate cu arme de calibru mic și veste antiglonț.

Din păcate, războiul din Ucraina a ucis cel puțin 459 de copii începând cu 24 februarie, a anunțat Procuratura Generală.

Iar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va tolera corupția, problema cronică a țării, care a fost trecută în plan secund de războiul împotriva Rusiei, și a promis că în această săptămână vor fi luate decizii cheie pentru eradicarea acesteia.

Situația pe front:

  • Puşilin a vizitat Soledar – Denis Puşilin, şeful instalat de Moscova al autoproclamatei Republicii Populare Doneţk, a afirmat că a vizitat oraşul Soledar, despre care Rusia susţine că l-a capturat în această lună. Puşilin a publicat un filmuleţ pe Telegram, în care poate fi văzut mergând prin zone nelocuite şi printre clădiri distruse. “Am vizitat Soledar astăzi”, a spus el.
  • Atacuri în Donețk – Rușii au bombardat regiunea Donețk și au rănit patru civili, a informat guvernatorul Pavlo Kirilenko. Trei persoane au fost rănite în Bahmut și una în Avdiivka, a spus Kyrylenko.
  • Rusia trimite întăriri în Herson – Statul Major al Ucrainei a declarat că rușii trimit întăriri în Herson. Trupele au sosit în așezările Vinohradove și Brilivka echipate cu arme de calibru mic și veste antiglonț.
  • 459 de copii uciși – Războiul din Ucraina a ucis cel puțin 459 de copii începând cu 24 februarie, a anunțat Procuratura Generală.
  • Armament distrus – Forțele armate ucrainene au anunțat că au distrus un depozit de armament al rușilor, în regiunea Zaporojie.
  • Putin nu mai crede în Wagner? – Vladimir Putin și consilierii săi apropiați și-ar fi pierdut încrederea în grupul de mercenari Wagner condus de Evgheni Prigojin după eșecul de a cuceri orașul cheie Bahmut, se arată în ultima evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului din SUA.
  • Separatiştii ruși au anunţat luni capturarea a două sate, Krasnopolivka şi Dvuretcie, situate în apropiere de Soledar. „La 23 ianuarie 2023, forţele armate ruse au eliberat Krasnopolivka şi Dvurecie”, în regiunea Doneţk, a precizat pe Telegram ‘Statul Major’ al acestui bastion al separatiştilor proruşi.

Alte informații relevante:

  • Zelenski promite eradicarea corupției – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va tolera corupția, problema cronică a țării, care a fost trecută în plan secund de războiul împotriva Rusiei, și a promis că în această săptămână vor fi luate decizii cheie pentru eradicarea acesteia.
  • Berlinul nu s-ar opune dorinţei Poloniei – Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a declarat că Germania nu s-ar opune dacă Polonia doreşte să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană.
  • Rusia acuză Ucraina – Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni Ucraina că depozitează arme furnizate de Occident la centralele sale nucleare. SVR susţine într-un comunicat că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană şi muniţia de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei.

The post Ziua 334: Rușii anunță capturarea a două sate de lângă Soledar, Putin și-ar fi pierdut încrederea în Wagner appeared first on spotmedia.ro.

Sursa:

Mai mult decât știri, soluții

spotmedia.rohttps://spotmedia.ro/feed
Author: Redacția SpotMedia.ro