Alte 75 de teste PCR COVID-19 care prezentau diverse semne de falsificare au fost identificate la controlul de frontieră.

Cazul a avut loc în PTF Criva, unde pe sensul de ieșire din țară s-au apropiat două autocare cu destinația Republicii Poloneze, transmite emedicina.md

Astfel, în timpul controlului de frontieră au fost identificate într-un autocar 38 de teste PCR COVID-19 cu indici necaracteristici, iar în celălalt alte 37.

Fiind audiate, persoanele s-au eschivat de a oferi detalii privind cele depistate, doar un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut. 

Contactați, reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Prin urmare, actele a fost ridicate și transmise în adresa laboratorului de expertiză.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările, iar persoane vinovate riscă o amendă în mărime până la 32.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

știri.md

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin