Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit la un post de televiziune despre riscul ca tulpina mutantă indiană să ajungă şi în România.

Alexandru Rafila a precizat că tulpinile identificate în România nu prezintă decât una dintre cele două mutații caracteristice pentru tulpina mutantă indiană.

„Rămâne să vedem la Institutul Cantacuzino, din câte știu, se lucrează la secvențierea acestor tulpini şi în cursul acestei săptămâni vom avea un rezultat mai concludent. Trebuie să înțelegem că nu există date că această tulpină mutantă indiană se transmite mai ușor sau produce infecții mai grave.

Situația din India nu este datorată tulpinii mutante indiene, ci mai degrabă tulpinii din Marea Britanie, iar răspândirea infecției se datorează supraaglomerării și incapacității sistemului de sănătate să asigure asistența medicală. Astea sunt datele reale. Procentul din populație indiană vaccinat este extrem de mic. Statele Unite vor să doneze și tehnologia pentru fabricarea vaccinului Indiei, pentru că în ciuda particularităților ţării, care are foarte multe zone slab dezvoltată, industria farmaceutică este foarte bine dezvoltată în India și poate să facă acest lucru.

Se încearcă o soluție pentru India care nu va fi în mod evident imediată având în vedere cele 1,4 miliarde de locuitori ale Indiei și sărăcia extremă cu care își desfășoară viața foarte mulți. Nu văd o paralelă între ce întâmplă în India cu România. Tulpina din India este mai contagioasă şi mai patogenă, dar nu este cazul să speriem lumea legat de tulpina indiană în acest moment”, a spus  Alexandru Rafila la Antena 3.

682 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 682 de cazuri noi de COVID-19, din 5.992 de teste efectuate, PCR și teste rapide, rata de pozitivare fiind de 11,38%.
Până astăzi, 3 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.058.337 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
997.749 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 28.380 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.05.2021 (10:00) – 03.05.2021 (10:00) au fost raportate 98 de decese (46 bărbați și 52 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Articolul Avertisment pentru români. Ce spune Alexandru Rafila despre tulpina indiană a coronavirusului apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Elena