Bill Gates a spus când crede că se va sfârşi pandemia de COVID-19

Vaccinat recent cu serul Moderna împotriva COVID-19, filantropul şi cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit pentru ziarul spanioll ”El Pais,” după lansarea celeiimai recente cărţi care îi poartă semnătura ”Cum să eviţi un dezastru climatic”, transmite emedicina.md cu referire la Mediafax.

Bill Gates consideră că până în 2022 dezvoltarea masivă a vaccinării populaţiei ar trebui să facă posibilă blocarea coronavirusului, ceea ce ar duce la sfârşitul pandemiei şi la revenire la o viaţa normală

“Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal şi, până în 2022, în ţări precum Spania şi Statele Unite, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăşi în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei,” a spus Bill Gates pentru ziarul spaniol EL PAIS.

Proiecţiile sale sunt asemănătoare cu cele emise de diferiţii observatori ai crizei de sănătate prin care trece lumea întreagă. 

Întrebat pe acelaşi subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Pittet a prezis, de exemplu, pe 18 februarie, o revenire treptată la activităţile obişnuite în lunile următoare, precizând că pandemiei s-at putea sfârşi în vara anului 2022.

În timpul interviului său, Bill Gates, a profitat de ocazie pentru a sublinia inegalităţile existente între ţările sărace şi ţările bogate pe tema vaccinării.

”În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din ţările bogate este foarte mare, chiar şi în comparaţie cu ţările cu venituri medii precum Brazilia şi Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă şi care continuă să vaccineze într-un ritm lent,” a adăugat Gates.

În ceea ce priveşte pandemiile viitoare, filantropul, a cărui fundaţie a alocat 1,75 miliarde de dolari pentru cercetare şi echipamente medicale împotriva COVID, consideră că o bună gestionare „nu va duce la 10% din decese” comparativ cu bilanţul actual.

Peste 2,4 milioane de decese asociate cu COVID-19 au fost raportate la nivel mondial, potrivit statisticilor oficiale colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Dar, un management bun nu este necesar doar pentru a atenua consecinţele viitoarei pandemii, ci şi o adevărată luptă împotriva schimbărilor climatice.

Gates a vorbit şi despre mişcările şi campaniile anti-vaccin de pe reţelele de socializare, acesta consideră că situaţia foarte dificilă pe care a creat-o pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”. 

”Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măşti sau administrarea unui vaccin nu este importantă,” a precizat cofondatorul Microsoft.

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin