Vlad Miriță este genul acela de artist care tace și face. Lansează piesă după piesă, străbate toată țara pentru că lista lui de concerte este lungă, se ocupă de ferma pe care o are la Târgoviște și, mai important decât orice, reușește să se bucure de familia minunată pe care o are.

Și, înainte să te invităm să citești un interviu sincer, acordat în exclusivitate pentru ciao.ro, îți recomandăm să asculți cea mai nouă piesă lansată de artist.

Vlad Miriță, despre viață, familie și carieră: „Sfârșitul e un nou început”

Vlad Miriță, unul dintre cei mai romantici și profunzi artiști care și-au câștigat un loc puternic pe scenele din România, dar și pe cele internaționale, revine în atenția publicului meloman cu o piesă nouă, o alegere surprinzătoare pentru un cântăreț, dar și compozitor român. Tenorul își pune emoțiile de data aceasta pe solfegiul unui cover al piesei „February Song”, interpretată de Josh Groban.

Josh Groban este, după cum mărturisește însuși artistul din România, unul dintre acei făuritori de muzică pe care îi urmărește încă de la începuturile carierei lui.

„Sfârșitul e un nou început”, piesă pe care o lansez astăzi este un cover inspirat de una dintre dintre cele mai apreciate piese din online, piesa „February Song”, interpretată de Josh Groban. Eu ascult de mulți ani Groban, un artist foarte important în America, un artist pop opera sau clasic crossover, stil muzical pe care-l cânt la rândul meu de peste 20 de ani.”, declară Vlad Miriță.


Vlad Miriță, cum ți-ai defini viața în această perioadă? 

Ce întrebare filozofică. Viața mea este destul de intensă, simt că sunt în cea mai intensă perioadă din viața mea. Mai concret, am foarte multe proiecte on going. Am colaborarea cu Republic Production care mă încânta foarte mult, avem deja două proiecte frumoase la activ, urmează și altele. O să mă întâlnesc în perioada următoare cu OVI să ascultăm niște muzică și să creăm o strategie mai coerentă pentru ce urmează să facem.

Am un proiect în desfășurare cu Marcel Pavel. Noi cântăm împreună de aproape 15 ani și în ultimii 4-5 ani destul de des, însă nu avem un proiect discografic împreună și la asta lucrăm acum, cred că e momentul să oficializăm această relație. Ne întâlnim destul de des în ultimul timp, alegem repertoriul, o să intrăm și în studio, și la un moment dat o să apară și prima piesă.

Apoi, am ferma de care mă ocup, este un business de suflet. Am marele noroc că mă ajută ai mei, în special taică miu, care stă foarte mult acolo. Mai merg și eu de câte ori pot, creștem ușor, ușor, pentru că punem accent pe calitatea produsului.
Deci am o viață complexă, o viață plină de concerte (Cluj, Vaslui, Târgu Neamț, Botoșani).

În plan personal, urmează o schimbare, vrem să îl aducem pe Iustin la București. Iustin a copilărit până acum la Târgoviște, la părinții mei, dar e suficient de mare acum încât cred că mai bine ar fi să stea cu noi. Avem în plan să meargă la o școală ortodoxă. Așadar, iată, suntem preocupați de niște schimbări, însă, în rest, suntem bine, Slavă Domnului, ne înțelegem bine, ne iubim și ne străduim să menținem un echilibru și o atmosferă frumoasă în familie.

Te invit să ne povestești mai mult despre relația profesională pe care o ai cu Republic Production pentru că simt că acolo este un plus profesional imens pentru tine în acest moment.

Da, avem două piese lansate deja. Una a fost în iarnă, o piesă în al cărei videoclip a apărut și fiul meu, Iustin. Apoi, de curând am lansat piesa „Sfârșitul, un nou început”, un cover după piesa lui George Grobben, „Februarie Song”.

Piesele au fost un mod de a ne cunoaște mai bine, de a înțelege ce vrem și unii și ceilalți, și urmează să facem lucruri frumoase împreună. Personal sunt foarte încântat de colaborarea cu ei și chiar le mulțumesc pentru această colaborare. Eu sunt un artist nișat și nu orice producător își bate capul, pentru că atunci când vorbim despre nișă, nu vorbim despre cifre mari. Așadar, mă bucură mult colaborarea cu Republic Production și sper să facem lucrurile din ce în ce mai bine și să fie o relație win win în care să câștige și ei să câștig și eu și să putem să mergem înainte.

Este important pentru un artist să aibă în spate un producător și mai ales un producător care să înțeleagă specificul său ca și artist, să nu încerce să modifice traiectoria, să încerce să impună un stil anume, iar ei nu fac asta, ceea ce este extraordinar. Deci, asta este cu Republic, mă bucur tare și să sperăm că vom avea motive din ce în ce mai multe să discutăm despre asta

Ce înseamnă pentru tine timp de calitate petrecut împreună cu ai tăi dragi?

Depinde. Putem să mergem undeva, împreună într-un mic concediu sau într-un weekend să furăm așa 3 zile pentru noi, de exemplu, acum de curând am fost la munte. L-am pus pe pitic pe schiuri pentru prima dată. A fost foarte frumos, am stat împreună, ne-am distrat, dar am și muncit acolo să exersăm cu schiurile.
Sau poate să fie pur și simplu să stăm 2 zile în casă, efectiv, să facem mâncare. Noi ne simțim bine împreună, oriunde? Problema e de timp pentru că nu avem foarte mult timp să petrecem împreună și atunci când îl prindem ne bucurăm la maxim de el. Alteori ne uităm la un film împreună sau ne întâlnim cu familia. Soția mea are 4 frați, ne vizităm, verișorii se joacă… ideea este că orice am face petrecem timp de calitate împreună.

În afară de muzică și familie, ce altă componentă a vieții tale te împlinește?

Este deja știut că am o mare pasiune, viața la fermă. În general tot ce ține de natură, animale, sunt un mare iubitor de natură. Îmi plac, iarăși ca un hobby, caii foarte mult, un hobby pe care l-am neglijat în ultimul timp. N-a mai fost timp și pentru asta, și sufăr. Sper ca anul acesta să-mi fac măcar o data timp să ies la pădure cu prietenii calare. Mi se pare că natura este locul în care mă potrivesc cel mai bine.


Sufăr că stau În București mai mult decât mi-aș dori, e adevărat că mă duc și la Târgoviște la fermă, mă duc destul de des, dar nu suficient cât să mă satur. Treaba cu natura și cu agricultura mă împlinește cel puțin la fel de mult ca viața de familie.

Articolul EXCLUSIV | Vlad Miriță, despre viață, familie și carieră: „Sfârșitul e un nou început” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: ileana.ghinea