Coaliţia aflată la putere în Germania intenţionează să ceară sectorului public şi celui privat să îşi scadă consumul de energie cu 26,5% până în 2030, comparativ cu nivelul din 2008, potrivit unui proiect de act normativ consultat luni de Reuters.

Impulsionat de temerile că livrările reduse de gaze naturale ruseşti vor provoca o criză de aprovizionare, Guvernul german a introdus anul trecut măsuri destinate economisirii energiei, precum interzicerea încălzirii piscinelor private şi încurajarea oamenilor să lucreze de acasă.

Germanii au reuşit să economisească energia anul trecut, pe fondul îngrijorărilor cu privire la întreruperi în furnizarea de energiei, dar şi al campaniei Guvernului de a-i încuraja pe cetăţeni şi actorii industriali să îşi diminueze consumul de energie cu 20%.

Înainte de criză, între 2008 şi 2020, economiile la energie făcute de Germania se situau la mai puţin de 6%.

Potrivit proiectului de act normativ consultat de Reuters, în cursul lunii aprilie, Cabinetul de la Berlin ar urma să adopte o nouă lege, care va face obligatorie pentru sectoarele public şi privat o reducere şi mai mare a consumului de energie. Companiile care utilizează o anumită cantitate de energie vor trebui să utilizeze aşa-numite „sisteme de management al energiei”, pentru a putea planifica pe termen lung consumul.

Guvernul german trebuie să facă economii de energie în valoare de aproximativ 45 Terawaţi-oră (TWh), în timp ce landurile germane trebuie să îşi reducă, împreună, consumul de energie cu 5 Terawaţi-oră pe an, pentru ca economia cea mai mare a Europei să ajungă la neutralitate climatică în 2045.

The post Germania va cere reducerea consumului de energie cu 26,5% appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *