Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 printre copii creşte de la o săptămână la alta.

Potrivit medicilor, săptămâna trecută au fost internate cu trei procente mai multe persoane, transmite emedicina.md cu referire la publika.md.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii nu mai sunt paturi libere, iar majoritatea pacienţilor se află în stare de gravitate medie.

“Faţă de săptămânile precedente putem observa că a crescut nr. de pacienţi şi dacă creşte atunci cei internaţi sunt în stare mai gravă. Observăm o creştere a copiilor care fac pneumonie.”, a declarat Tatiana Ştirbu, medic infecţionist spitalul Clinic Boli Contagioase de Copii.

Medicii spun că a crescut cu 15 la sută şi numărul copiilor internaţi cu viroze, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple dacă erau respectate măsurile epidemiologice.

“Aceşti copii, la majoritatea din ei au fost în grupuri aglomerate, zile de naştere, mall-uri, unde nu s-a purtat mască.”, a declarat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.

Totodată, la Spitalul Nr. 1 pentru Copii sunt tot mai multe cazuri în care copiii fac pneumonie din cauză că părinţii încearcă să-i trateze acasă.

“În cazul în care copilul nu poate bea, nu poate suge piept este inconştient, atunci se solicită 112.”, a adăugat Aliona Rotari, vicedirector Spitalul pentru Copii Nr.1.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, de la declanşarea pandemiei aproape 12 mii de copii s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care doi au murit.

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin