Situația epidemiologică din municipiul Chișinău, de câteva săptămâni, denotă o reducere a cazurilor de infectare.

Despre aceasta a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate (DGASS), în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, transmite emedicina.md cu referire la Deschide.md.

„Se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19”, a accentuat Bucearschi.

Totodată, șefa DGASS a mai anunțat că în total în spitalele municipale, la ziua de ieri, erau internați 359 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care 37 pacienți în stare foarte gravă, 178 în stare gravă, 134 în stare de gravitate medie.

În același timp, Bucearschi a precizat că în municipiul Chișinău în continuare se menține Codul Roșu și starea de urgență în sănătate publică.

Tot în cadrul ședinței, s-a menționat faptul că este posibilă reorganizarea internă în spitalele municipale prin diminuarea graduală a numărului de paturi, iar în caz de situație epidemiologică agravată secțiile vor fi reactivate. 

Totodată, un lucru prioritar pentru municipalitate este extinderea tratamentului post-COVID prin organizarea secțiilor specializate în cadrul spitalelor clinice municipale.

Abonează-te la emedicina.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

deschide.md

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin