Primarul din Bălţi, Renato Usatîi, a mulţumit premierului interimar Aureliu Ciocoi pentru că a ridicat unele măsuri restrictive nepotrivite de protejare împotriva coronavirusului.

Potrivit Infotag, primarul a declarat pe facebook că, recent într-o conversaţie telefonică cu şeful guvernului, el şi-a exprimat opinia că situaţia epidemiologică din unităţile administrativ-teritoriale este de diferită complexitate şi este imposibil să-i “pieptănăm” pe toţi cu acelaşi pieptene, transmite emedicina.md.

“Undeva este mai complicat şi sunt necesare măsuri mai stricte, undeva mai bune, ceea ce înseamnă că sunt posibile măsuri mai puţin severe.

În Bălţi, unde a fost făcut mult pentru combaterea COVID-19, în ultimele două luni au fost înregistrate în medie 13 infecţii noi pe zi.

Aceasta este o cifră foarte scăzută în comparaţie cu alte regiuni”, a subliniat Usatîi.

El a cerut autorităţilor centrale să acorde comisiilor locale de sănătate publică dreptul de a stabili propriile măsuri de protecţie împotriva pandemiei.

“Mă bucur că am fost auziţi. Această poziţie coincide cu poziţia primarilor din toate oraşele din ţară şi, cel mai important, coincide cu poziţia tuturor cetăţenilor noştri.

Comisiile locale ar trebui să decidă singure ce restricţii să introducă, unde să fie mai stricte şi unde – mai indulgente”, a spus Usatîi.

Sursa:

Sanatate, medicina, tratament, boli, medicamente, sfatul medicului – Sanatate, medicina, tratament, medicamente. Sfatul medicului – Consultatii online. Articole medicale: boli, afectiuni, prim ajutor, dictionar, diete, sport.

Emedicina Portal de știrihttps://emedicina.md/feed/
Author: admin