Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre al treilea val pandemic care ar putea veni în România.

Raed Arafat, secretarul de stat și șeful DSU, a vorbit despre cel de-al treilea val pandemic care ar putea veni în România. Oficialul susține că trebuie ca oamenii să respecte măsurile recomandate în acest moment.

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul.

Raed Arafat: ”Suntem acum sub vârful de prin noiembrie”

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat, arată Antena 3.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou. Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timiș, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici”, a mai spus Arafat.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

În România este posibil să vină cel de-al treilea val pandemic, iar odată cu acesta, și autoritățile anunță schimbări. Până la sfârșitul lunii martie, noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, dar și cea din Africa de Sud vor ajunge și în țara noastră, având o rată de transmitere rapidă, mai ales în rândul celor mici. Astfel, e posibilă o creștere a numărului de cazuri de persoane infectate pe teritoriul țării.

„Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID. Trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem acum, o scădere a numărului de cazuri, dar să lăsăm posibilitatea ca în cazul în care numărul de cazuri crește, să ne putem rapid replia pe creșterea accesibilității pacienților COVID, dar mai ales pe o îngrijire de calitate a acestora. Deci, se lucrează și sperăm să venim săptămâna viitoare cu un plan în acest sens”, a anunțat Andreea Moldovan.

Sursă foto: captură video Youtube

Articolul Raed Arafat a vorbit despre al treilea val pandemic: ”Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea