Aproape nebăgat în seamă în ultima perioadă, fostul premier Florin Cîțu ține să rămână în prim-planul vieții economice românești. Așa că, din cînd, mai postează câteva ceva pe FB, singurul loc în care poate face asta. Printre cele mai recente postări se numără cea făcută ieri, în care atrage atenția asupra sumelor împrumutate de autoritățile românești.

Iată postarea:

update: 1 526 000 lei împrumutați / minut de MF-PSD în luna ianuarie 2023. Încă 7,8 miliarde lei împrumutați DOAR ASTĂZI de MF-PSD. Suma totală împrumutată în luna ianuarie 2023 a ajuns la aproximativ 44 miliarde lei.

____________________________________________________
1 250 000 (un milion două sute cincizeci de mii) lei pe minut. ❗❗❗Suma împrumutată până acum de MF-PSD în ianuarie 2023.
Adică 36 de miliarde lei. Cea mai mare suma împrumutată vreodată într-o singură lună. La dobânzi astronomice atât în lei cât și în dolari.
În acest ritm în 2023 MF-PSD ajunge să imprumute aproape 400 de miliarde de lei într-un singur an.
Disperare înaintea FALIMENTULUI. Exact ca în 2008. Atunci „soluția” a fost ca statul să meargă să împrumute la FMI și să nu mai ia bani din piață. Acum soluția este orice #MaiBineFaraPSD.
Va garantez că nu s-ar fi întâmplat niciodată așa ceva dacă mă ascultau și MF rămânea la PNL.
MF-PSD a distrus această economie în doar 12 luni. A crescut taxele, a distrus piețe întregi prin intervenția statului și tot nu au ajuns banii pentru pomeni. A fost nevoie să împrumute sume record în 2022 la dobânzi astronomice iar 2023 deja este și mai rău.
MF-PSD omoară orice speranța pentru generațiile viitoare de români. Aceștia vor munci doar să plătească datoriile făcute de Marcel Ciolacu și gașca lui. Nu trebuie să ne supărăm pe generațiile viitoare dacă aleg să plece în altă țară, când aceasta este moștenirea lăsată de PSD.
În tot acest timp banii din PNRR pe care i-am negociat foarte greu pentru România (CE voia să ne lase cu doar 14 miliarde euro), 14,2 miliarde de euro grant și încă 14,9 miliarde împrumuturi la dobândă 0, nu sunt atrași pentru că PSD nu vrea să facă reforma pensiilor speciale, reforma pensiilor și reforma salarizării.
Guvernarea liberală din 2020-2021 a arătat că poți să reduci taxele, să elimini bariere din economie și in acelasi timp să încasezi mai mulți bani la buget și să ai creștere economică record.
2022 a fost un an greu pentru antreprenorii români. În guvernarea liberală erau eroi acum PSD îi consideră infractori. ❗❗❗
PSD amenință că in 2023 o să faca viața și mai grea pentru românii din sectorul privat (angajați și angajatori).
Ne vedem în curând să decidem împreună soluțiile prin care să corectăm ce a distrus PSD și să ne asigurăm că nu vor mai face acest lucru în viitor. ❗❗❗
Bunăstarea a fost mereu rezultatul politicilor economice de dreapta. Socialismul și politicile de stânga duc doar la sărăcie. ❗❗❗
„garantarea, consolidarea și extinderea proprietății private, stimularea liberei inițiative și promovarea unui mediu de afaceri concurențial și competitiv”- Statutul PNL
P.S. Voi prezenta cifrele dezastrului din 2022 imediat după ce MF -PSD publică execuția bugetară.

The post România împrumută peste 1.5 milioane de lei pe minut appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *