Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că din această primăvară tramvaiele noi pe care Primăria Municipiului București le-a achiziționat de la Astra Arad vor circula și pe liniile 25 și 32. În prezent sunt în circulație 18 tramvaie Imperio, toate pe linia 41. Pe liniile 25 și 32 vor circula în total 27 de tramvaie Astra, a explicat Bujduveanu.

,,Astăzi ajunge în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari. Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie. Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului.

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:

– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.

– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55, cu mențiunea că pe aceste linii tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare. În acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni. Graficul de livrare al tramvaielor Imperio este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică”, a spus Bujduveanu.

Contractul dintre Astra Arad și Primăria Capitalei prevede livrarea a 100 de tramvaie Imperio.

The post Tramaviul Astra Arad va circula și pe liniile 25 și 32 appeared first on Cotidianul RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *